slideshow04

Нина Вуковић из Рисна победница 43. ЛВДП

Нина Вуковић, ученица 8. разреда ОШ “Вељко Дробњаковић“ из Рисна, са песмом „Очи“, победница је 43. Лимских вечери дечје поезије, чије је финално вече одржано 16. априла 2021. године, у организацији Дома културе “Пиво Караматијевић”, а под покровитељством општине Прибој.

Друго место припало је Даници Радосављевић, 8. разред ОШ “Ђура Јакшић“ Јелашница, песма „Срећа“; док су треће место равноправно поделили Јованa Лојаница, 8. разред ОШ „Димитрије Туцовић“ Чајетина, песма „Биће добро, ти само воли“ и Сањин Лазић, 8. разред ОШ “Бранко Миљковић“ Ниш, песма „Лутам“.

Најведрију песму написао је Алдијан Баховић, 9. разред ОШ „Мексико“ Бар, песма „Славимо мир, љубав и знање“, а најмаштовитију Расткo Живак, 6. разред ОШ „Никола Тесла“ Раковица, песма „Бабе и жабе“.

Иначе, на конкурс 43. ЛВДП приспело је 520 радова из 37 градова Србије и Црне Горе, а шесторо финалиста, који су наступили на завршној вечери у Прибоју, одабрао је жири у саставу Тоде Николетић, Јадранка Ђерковић и Наташа Ивановић.

Награде за финалисте обезбедили су Дом културе „Пиво Караматијевић“, Просветни преглед Београд, Завод за уџбенике и наставна средства Подгорица, Змајеве дечје игре и ОШ „Десанка Максимовић“ Прибој.

На финалној вечери, поред младих песника, основаца из Србије и Црне Горе, као гост песник наступио је Бранко Стевановић, познати дечији песник, а као музички гост прибојској публици, представила се Бојана Срдановић, ученица 6. разреда из Ветерника.

Други дан манифестације резервисан је за традиционалне књижевне сусрете финалиста са ученицима прибојских основних школа, са њима су били и песници Тоде Николетић и Бранко Стевановић, а ове године домаћин је била ОШ “Десанка Максимовић”.