slideshow04

Књиге на поклон од Војске Србије

Припадници Друге бригаде Копнене војске, јуче су уручили поклон пакет, 50 књига у издању Медија центра „Одбрана“ Машинско електро-техничкој школи у Прибоју и Техничкој школи у Пријепољу. Директору школе у Прибоју, Татијани Лучић и секретару школе у Пријепољу Мири Новосел, књиге је испред Друге бригаде уручио потпуковник, Небојша Ристовић.

Додела књига средњим школама у Србији, која се реализује већ неколико година уназад, део је акције Министарства одбране и Војске Србије на обогаћивању школских библиотека, којом се уједно промовише војни позив, јер је избор књига прилагођен деци средњошколског узраста.

Предлог школа, којима ће се доделити комплети књига, дало је Одељење за цивилно-војну сарадњу Генералштаба на основу степена остварене сарадње општина са Војском Србије, али и због чињенице да је започет процес формирања брдско планинског батаљона у Прибоју, који ће омогућити запошљавање више стотина младих из Прибоја и околине, у новоформираној јединици Војске Србије.

Конкурс за попуну радних места за професионалне војнике је већ расписан и објављен је на сајту Министарства одбране и Војске Србије у оквиру обавештења о сталном пријему професионалних војника за место службовања Прибој (линк и телефон за додатне информације 036/308-422), док се расписивање конкурса за попуну радних места цивилних лица може очекивати у наредних месец дана.