slideshow04

Подељена аутоседишта за децу

Једна лепа акција у општини Прибој, усмерена на безбедност наших најмлађих суграђана у саобраћају, започета овог пролећа, заокружена је у петак, 4.јуна, поделом преосталих набављених количина аутосистема за децу.

Право на бесплатна седишта имала су деца рођена у 2020. години, чији родитељи имају пребивалиште на територији општине Прибој. Седишта су квалитетна, имају европски сертификат и предвиђена су за узраст од једне до осам година.

"У досадашњим акцијама набављено је 420, према последњем конкурсу набављено је 100 аутоседишта за децу, а средства је обезбедила локална самоуправа. Акција за наше најмлађе суграђане, биће настављена и у наредном периоду, а наредни конкурс следи за децу рођену у 2021.години.", каже Сања Мановић из општинског Савета за безбедност саобраћаја.

Како би се безбедност деце у саобраћају подигла на што већи ниво, из Савета за безбедност саобраћаја општине Прибој подсећају, да је правилна употреба аутосистема за децу битна колико и сама њихова набавка, јер ако седиште у аутомобилу, није постављено како треба, или се не користи како је то предвиђено, у целости се губе ефекти његове набавке.