slideshow04

Проглашени најбољи спортисти Прибоја у 2020. години

Иако је Спортски савез Прибоја, још почетком године, изабрао најбоље у прибојском спорту за 2020.годину, тек су се пет месеци касније, 10.јуна, стекли услови за уручење признања луреатима, у укупно девет категорија.

Подсетимо, најбољи спортиста Прибоја поново је млада атлетичарка, Јана Драгутиновић, најбоља јуниорка Балкана, која је на Балканијади у Турској, освојила злато у скоку у даљ са дужином од 6,01 метар и тако ушла у круг од десет најбољих српских скакачица свих времена. Јана се из Истанбула вратила и са бронзаном медаљом у троскоку. Млада атлетичарка није присуствовала овој свечаности, јер је била на путу за овогодишњу Балканијаду, одакле се очекују нови успеси и нове медаље.

Најбољи млади спортиста у 2020. години је Павле Пријовић, члан ФК "033".

Признање за спортског радника носи име великог спортског прегаоца овог града Александра Костића, а ове године та плакета је уручена Валентини Токовић, председници ЖКП "Љесковац", која је то признање понела и пре четири године.

Такође, од ове године признање за најбољег тренера носи име легенде прибојског спорта и успешног тренера Влада Пивљанина. Ту престижну титулу ове године понео је Драган Мића Вулевић, некада велико фудбалско име овог града а сада тренер ФК "033".

Најбољи спортски радник за школски и предшколски спорт је познато рукометно име у граду и професор физичког васпитања, Зоран Танасковић.

Најбољи спортиста који се такмичи ван територије општине Прибој у 2020. години је Амина Хасановић, јуниорска репрезентативка у рукомету, тренутно чланица ЖРК "Раднички" из Крагујевца, док је признање за најбољег параспортисту поново припало, шахисти Славиши Шушњу.

Најбољи спортски колектив у 2020. години је ФК ФАП.

Спортски савез и ове године доделио је плакете најзаслужнијим спортистима за спортске резултате у историји прибојског спорта: одобојкашици Вери Аврамовић, рукометашу Славољубу Буцу Лаковићу, атлетичару Алији Мирашчићу и фудбалеру Новици Комарици.

Посебна индивидуална признања за подстицај и развој спорта у Прибоју, припала су вишебојцу Дејану Јаворцу и ултрамаратонцу Јовици Спајићу.

Посебна колективна признања за подстицај и развој спорта у Прибоју додељена су оснивачима РК "ФАП" 1961. године (Велимиру Делићу, Миловану Ћосовићу, Власку Лучићу, Мурату Салкановићу, Фадилу Делићу и Ћамилу Џидићу).

Награђенима је уручио признања, честитао на постигнутим резултатима, уз жељу за још веће успехе у овој и наредним годинама, Филип Комарица, председник Спортског савеза Прибој.