slideshow04

Извиђачи Београда камповали у Рибарском насељу

Новоизграђено Рибарско насеље на Потпећком језеру, овог лета почело је да живи и прима организоване посете. Тако је током десет дана јула, овде кроз Шумску школу, боравила група од 100 младих извиђача из Београда.

"Утисци су више него повољни. Овде је било предивно и људи и услови у кампу.", рекао је Дејан Пантић, старешина Савеза извиђача Београда и додао да ће предложити Савезу да се у Прибоју организују и нови кампови и таборовања извиђача Србије.

Младе извиђаче из Београда, на кампу у Рибарском насеаљу, посетили су и другари из прибојске ОШ Вук Караџић”, па није искључено да неко од њих сутра буде и активиста будућег Одреда извиђача Прибоја.

Извиђачи Београда током боравка на Потпећком језеру, “извиђали” су и остале природне лепоте Прибоја, а Рибарско насеље, као нова дестинација у туристичкој понуди Прибоја, овог лета почело је да "дише" пуним плућима.

"Коришћење Рибарског насеља на комерцијалним основама кренуло је током јула, пре извиђача, овде су боравили и рафтери из појединих европских земаља, а већ имамо и заказане нове организоване посете, наших људи из дијаспоре.", рекао је Владан Радовић, директор ТО Прибој и додао да су цене минималне и да смештај по особи износи свега хиљаду динара, односно коришћење једне кућице са два лежаја кошта свега две хиљаде динара.

Као нову дестинацију у туристичкој понуди Прибоја, Рибарско насеље финансирало је Министарство туризма, трговине и телекомуникација Републике Србије, а Општина Прибој већ размишља и о проширењу овог туристичког комплекса, истакао је Миралем Гогалић, помоћник председника општине Прибој.

Уз комуналну инфаструктуру, као што су вода, пут, струја и смештај у бунгаловима, капацитети Рибарског насеља планирани су и кроз изградњу аутокампа, чији је део већ уређен, чиме ће ово место бити и на мапи аутокампова наше земље, а тиме и свих заљубљеника природе.