slideshow04

ОБАВЕШТЕЊЕ: Измене у поласцима бесплатног јавног превоза путника у општини Прибој

Општина Прибој је 1.маја, увела новину у јавни превоз путника – бесплатне аутобуске линије. На бази потреба грађана и економске рачунице, уведене су одређене бесплатне линије на подручју општине, тамо где је могућ аутобуски превоз.

Линије су, подсетимо, прилагођене ученицима, радницима, житељима прибојских села, пензионерима, односно свим грађанима општине Прибој. Бесплатне линије, на основу потреба грађана, предложила је општинска Комисија, која и задржава право, да на основу каснијих предлога и сугестија, и путника и превозника, може извршити мање корекције на појединим линијама.

Са почетком нове школске године, и са часовима сада од 45 минута, који су, због пандемије корона вируса, у мају и јуну били 30 минута, стекли су се услови и за корекцију полазака аутобуса на одређеним бесплатним линијама, које се односе на прилагођене термине ученицима прибојских основних и средњих школа, односно њиховог доласка у школу и повратка са наставе.

Нови, измењени термини полазака и долазака на одредиште, биће истакнути од наредне седмице, а најкасније од уторка 7.септембра, на свим полазним и долазним станицама, као и међустаницама.

Аутобуси предузећа “Es tours”, са којим је Општина Прибој склопила Уговор о превозу, и даље ће бити обележени са натписом - бесплатан превоз.

Општинске комисије, све кориснике овог вида јавног превоза моли за разумевање, свим школарцима жели успешну нову школску годину, а првацима срећан полазак у школу.