slideshow04

Промовисана књига рецепата "Сабихина софра"

У Дому културе у Прибоју, 2.септембра, представљена је књига рецепата "Сабихина софра", ауторке Сабихе Дацић из Пријепоља, иначе рођене Прибојке.

У питању је својеврсни кувар са преко 120 рецепата, и то старих сланих и слатких јела, углавном бошњачке кухиње, које је Сабиха записивала од наших бака, али и емитовала кроз четири серијала на "KICHEN" телевизији, што је наишло на одобравање милиона гледалаца са свих континената.

О овој вредној и необичној али и богато илустрованој књизи, говориле су рецезенти проф.др Нака Никшића и мр Џенана Бајрактаревић.

Оно што је посебно интересантно, јела по рецептима, који су се нашли у књизи, Сабиха спрема за своју породицу и пријатеље, а да би се пуно тих дивних старина, сачувало од заборава, ауторка је најавила и ново издање "Сабихине софре".

Поред књиге "Сабихина софра", сви учесници промоције фактички су и седели за правом Сабихином софром, на којој су се нашле разне ђаконије, углавном сафтали јела, односно посластице, дело Сабихиних руку, које су могли да дегустирају и тако се подсете неких минулих времена.

Столови и простор софре, такође су били украшени Сабихиним ручним радовима од хеклања и веза до тканих предмета, па је све, баш као некада, одисало присном и домаћинском атмосфером.