slideshow04

Изложба идејних решења за градски трг

У холу МЕТШ у Прибоју, 22.новембра, отворена је занимљива изложба, заиста ретких радова - награђених радова на Конкурсу за израду урбанистичко-архитектонског решења центра новог дела града са идејним решењем градског трга.

Конкурс су током претходних месеци спровели Општина Прибој и Инжењерска комора Србије, а стручни жири одaбрао је најбоље радове, који ће бити основа за будуће уређење центра Новог Прибоја.

"Нови градски трг али и уређени центар новог дела града, биће на неки начин круна наших активности, које спроводимо на уређењу и оживљавању нашег града.", рекао је Борис Мрдовић, председник СО Прибој и додао да ће тако наш град добити прелеп трг, којим показујемо, да све оно што радимо, има визију сигурне будућности.

На конкурс су пристигла 22 рада, а жири је одбарао 6 радова, којима су доделили једно прво место, два једнаковредна друга рада и три једнаковредна откупа.

"Сви радови су јако добро урађени, а награђени радови су посебно препознали тематику коју су требали да обраде.", каже др Драгана Васиљевић Томић, председница жирија и истиче, да је првонаграђени рад, укључио и оно што је нама било јако битно, а то је да недовршени Дом културе, добије ново одело и да прелепа река Лим свим шетачима остане изазов.

Рад коме је припало прво место на конкурсу је дело младих и амбициозних стручњака из београдског пројектног бироа "Термопројект", којима је ово био и први конкурс, а награда ће бити само мотивација за нове идеје и пројекте.

"Својим радом настојали смо да решимо ситуацију са паркирањем, са неорганизованом пијацом, да изађемо на реку, а уз доминатни будући трг, изабрали смо и цркву, као доминирајућу тачку у овом окружењу.", рекао је Милош Пурић из победничког тима пројектног бироа "Термопројект" из Београда.

Ауторима награђених радова у име локалне самоуправе плакете је уручио председник СО Прибој, Борис Мрдовић, док су захвалнице припале члановима жирија и Инжењерској комори Србије.

Изложба идејних решења будућег уређења градског трга у Прибоју, у холу МЕТШ, биће постављена до 6. децембра.