slideshow04

Одржана 35. седница Општинског већа општине Прибој

У Прибоју су 21. априла заседали чланови Општинског већа. На дневном реду 35. седнице прибојских већника у овом сазиву, било је 14 тачака дневног реда, а рад је по доброј старој пракси, и овога пута био и практичан и конструктиван.

Већници Прибоја прихватили су предлог о новој услузи Центра за развој услуга социјалне заштите, као вид подршке деци са инвалидитетом у њиховом процесу образовања, а средства ће обезбедити општина Прибој.

Већници су без много расправе, прихватили извештаје о раду за протеклу годину јавних установа - Дома културе, Градске библиотеке и Спортског центра Прибој, као и Општинског правобранилаштв. Прибојски већници разматрали су и ток активности на изградњи Трансфер станице "Бањица", која ће бити претоварно место комуналног отпада за три општине, као и Извештај о остваривању уштеде енергије у овој локалној самоуправи, где се већ годинама бележе позитивни трендови.

Прибојски већници донели су и Закључак који се односи на власнике летњих башти, тенди на летњим баштама, затворене излоге и покретне објекте, а прихватили су и предлог расподеле спортског динара из буџета Општине за прибојске клубове, где ће по редовном програму, 16 спортских клубова бити корисници 20 милиона динара, а по посебном програму, 7 милиона динара расподељено је за 15 клубова и спортских организација.

На основу члана 40.Закона о основном образовању и васпитању, а на предлог Спортског савеза Прибој, донета је одлука да се 17. мај прогласи Даном спорта у Прибоју, односно ненаставним даном за прибојске основце.

35. седница Општинског већа била је највећим делом у функцији припреме предстојеће седнице СО Прибој, која ће бити одржана почетком месеца маја.