banner-mosi2018

Биоскоп: Монтевидео, видимо се!

Премијера, другог филма Драгана Бјелогрлића, назива "Монтевидео, видимо се!" у прибојском биоскопу заказана је за среду, 19. фебруар од 20 часова. Филм ће бити на репертоару и наредна два дана 20. и 21. фебруара и то по две пројекције, од 17 и од 20ч.

Филм "Монтевидео, видимо се!" говори о учешћу домаће фудбалске репрезентације на Првом званичном светском првенству у Монтевидеу, 1930. године. Инспирисана истинитим догађајима ово је прича о историјском успеху домаћег спорта и наставак првог филма који је описивао дешавања која су претходила самом Првенству. Фудбалска сага из 1930. године се наставља у главном граду Уругваја, где се након напорног тронедељног путовања преко Атланског океана, прва формирана репрезентација тадашње Краљевине Југославије нашла међу учесницама Првог светског првенства. Екипа из једне мале балканске земље, којој сви дају минималне шансе за успех, жребањем добија за противнике главног фаворита првенства, репрезентацију Бразила! Предвођени чврстим ентузијазмом,визијом и идејом заједништва Тирке, Моша, Милутинац, Јакша и остали момци из тима, захваљујући свом таленту, младошчу и истрајношћу, улазе на велика врата спортске сцене. Вест која је обишла цео свет је да је репрезентација Југославије освојила треће место на Светском првенству.
Улоге тумаче Милош Биковић, Петар Стругар, Арманд Ассанте, Виктор Савић, Елена Мартинез, Бранко Ђурић, Предраг Васић, Небојша Илић, Војин Ћетковић, Никола Ђуричко, Срђан Тодоровић, Срђан Тимаров, Андрија Кузмановић, Ненад Хераков и други.