slideshow04

Државни секретар Предраг Перуничић у посети Прибоју

У посети општини Прибој данас је био државни секретар у Министарству омладине и спорта, задужен за спорт Предраг Перуничић. У оквиру своје посете имао је радни састанак са председником општине Прибој, Лазаром Рвовићем и председником СО Сашом Василићем, на коме су сумирали досадашње резултате када је у питању сарадња министарства и локалне самоупораве по питању популаризовања спорта и улагања у исти, а речи је било и о плановима за будућност.

Они који имају најмање, улажу највише у спорт, закључак је са данашњег састанка. Само у протеклих годину дана, општина Прибој, иначе једна од најсиромашнијих општина у Србији определила је 22 милиона динара из свог буџета за рад спортских клубова. То није био једини вид подстицаја спорту. Купљена је спортска дворана, уведено грејање у исту, реновирана сала за физичко у Гимназији, а општина је од Фондације Новака Ђоковића добила и тениске терене, како би и у Прибоју у коме се прво у Србији играо тенис, овај спорт поново заживео. Активним учешћем грађана Прибој је добио и теретану на отвореном од компаније Кока Кола, а тек нас очекују нова улагања у спорт, која ће финансирати локална самоуправа, рекао је председник општине Прибој Лазар Рвовић. Он је државног секретара упознао са иницијативом локалне самоуправе за обнову спортске опреме и инвентара за спорт у сеоским школама, а већ ових дана организован је обилазак истих како би се видело где шта недостаје.
Када је подршка Министарства спорта и омладине у питању, она неће изостати, рекао је Перуничић. Он је значај дао пројекту "Спорт у школе", у коме је учествовала и општина Прибој, у оквиру кога ће бити организована додатна едукација за све тренере, а коју финансира компанија "Nestle". Важан сегмент целе приче у вези популаризовања спорта јесте и јасна стратегија државе али и стратегија спорта локалне самоуправе, које пак не морају бити исте, казао је Перуничић. На крају радног састанка, државни секретар је позвао Прибој као локалну самоуправу да учествује на Сајму спорта који је у припреми, а који ће свакако бити не само у знаку спортова и клубова, већ и градова у којима су одређени спортови популарни и на вишем нивоу. Прибој ће увек улагати у спорт али ће акценат увек бити на улагању у децу Прибоја, истакао је Рвовић.

poseta-predraga-perunicica