slideshow04

Дом здравља Прибој добио санитетско возило

Министар здравља Златибор Лончар уручио је јуче кључеве 30 возила за хитну медицинску помоћ директорима Градског завода за хитну медицинску помоћ Града Београда и домова здравља из 20 градова у Србији, а вредност донације је више од 1,5 милиона евра.

Златибор Лончар је, осим 10 возила за београдску Хитну помоћ, санитетска возила уручио службама хитне помоћи домова здравља у Ћуприји, Горњем Милановцу, Врбасу, Пожеги, Прибоју, Петровцу на Млави, Лазаревцу, Сенти, Сомбору, Убу, Обреновцу, Руми, Бачкој Тополи, Српској Црњи, Бујановцу, Новом Пазару, Куршумлији, Власотинцу, Крушевцу и Аранђеловцу. Примопредаји возила за Дом здравља из Прибоја присуствовао је директор др Александар Раковић, а возило је стигло у Прибој јуче у поподневним сатима. Свако донирано санитетско возило је комплетно опремљено неопходном опремом која испуњава стандарде.
Према речима ресорног министра, почетком следеће године очекује се још 30 возила која ће бити доступна српском здравству, што ће како он оцењује, бити велики помак за унапређење здравствене услуге. За донирана возила ће бити оформљена посебна комисија која ће пратити одржавање и сервисирање возила.
Возила су обезбеђена захваљујући пројекту Министарства здравља "Пружање унапређених услуга на локалном нивоу" - ДИЛС, који се финансира уз подршку Светске банке под чијим је правилима.
Представница канцеларије Светске банке у Београду поручила је да та организација у потпуности подржава напоре министарства да грађанима Србије пружи квалитетну, доступну и ефикасну здравствену заштиту и да стоји на располагању влади и министарству за помоћ у даљим реформама за унапређење здравственог система.
Извор: РТС, Тањуг

donacija domu zdravlja sep14 1
donacija domu zdravlja sep14 2
donacija domu zdravlja sep14 3