slideshow04

Званично отворен тениски терен у Прибоју

Нови тениски терен у Прибоју чију је изградњу финансирала Новак Ђоковић Фондација јуче је свечано отворен јавним часом који су за 50 малишана одржали лиценцирани тренери за рад са децом до 10 година. Часу тениса, који је симболично означио почетак рада са децом на овом терену, присуствовали су ученици из школа “Вук Караџић”, “Бранко Радичевић” и “Десанка Максимовић”.

Укупна вредност ове донације је 25.000 евра, а сам терен се простире на површини од 668 м2, а како је рекла пројектни менаџер Фондације Новака Ђоковића Маја Јовановић, веома мали број пасионираних љубитеља тениса и спорта уопште, зна да је у Прибоју одржан први тениски турнир у Србији 1880. године, што је један од разлога због чега се Фондација одлучила за изградњу отвореног тениског терена на територији ове општине.
"Са великом радошћу данас отварамо тениски терен у Прибоју, месту које има посебни значај када посматрамо историју тениса. За децу је поред образовања изузетно важно да се баве спортом, због психичког и физичког развоја, а наш задатак као Фондације је да им омогућимо што боље услове. Захвални смо и Општини која нам је помогла да у рекордном року завршимо све радове и наша жеља је да од данас деца из Прибоја што више времена овде проводе. ", изјавила је Јованићева приликом свечаног отварања.
Лазар Рвовић, председник Општина Прибој, изразио је посебну захвалност Новаку Ђоковићу и Фондацији, јер су изградњом тениског терена у Прибоју остварили сан прибојске деце – да после играња на импровизованим теренима, коначно добију прилику да заиграју тенис на правом терену изграђеном по светским стандардима.
"Новак је овим поклоном омогућио да на овом терену почну да се остварују дечији снови и можда ће и Прибој једног дана имати свог Новака, Јанка, Јелену или Ану, којима ћемо се поносити, као што се поносимо и њима, јер на прави и достојанствен начин представљају Србију у свету. Општина Прибој ће наставити да улаже у тениску инфраструктуру изградњом тениске куће, поред новог тениског терена, а планирамо и да на новим локацијама наставимо самостално да градимо нове терене.", истакао је Рвовић. Он је том приликом, Фондацији Новака Ђоковића уручио плакету у знак захвалности на поклону грађанима Прибоја.
Према Уговору о изградњи који је потписан са Општином Прибој, Фондација се обавезала на финансирање извођења радова на изградњи терена, који су подразумевали постављање тенисита – врста шљаке, уградњу ограде, расвете, механизма за освежавање терена, као и све потребне пратеће опреме (стубова, мреже, линија, четку за чишћење линија, клупа за играче, судијске столице итд). Са друге стране, обавеза Општине Прибој била је да обезбеди сву потребну административну документацију, као и надгледање извршења радова.
otvaranje teniskog terena 1
otvaranje teniskog terena 2