slideshow04

У Прибоју одржан први овогодишњи "Олимпијски час"

У оквиру "Олимпијског каравана" овог пролећа наставља се путовање кроз Србију. "Олимпијски час" који се одржава у оквиру пројекта Олимпијског комитета Србије и Фонда спорта и олимпизма још од 2011. године, ове године одржан је прво у Прибоју.

prvi olimpijski cas 1

Олимпијском часу присуствовали су члан Олимпијског тима Србије, боксер Александар Дреновак, Наташа Јанковић из Олимпијског комитета и Мирослав Буквић, члан Општинског већа општине Прибој задужен за спорт и омладину.
Први овогодишњи "Олимпијски час" почео је тачно у подне, на централном градском игралишту између школа у новом делу града. Учесници “Олимпијског часа”, ученици од првог до осмог разреда основних школа, прошли су кроз пет радионица које симболизују пет континената и пет олимпијских вредности: радост игре, фер плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума. На првом Олимпијском часу стекли су нова знања о историји Олимпијских игара, олипијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима – олимпијским херојима данашњице.
Деца су такође имала прилику да учествују у АРЦТОС радионици. ARCTOS (Anti Racism Tools in Sport) програм је програм који се односи на едукацију деце у циљу препознавања и спречавања дискриминације било које врсте (расна, верска, национална, полна, итд.).
Топ партнер Међународног олимпијског комитета компанија Koka-Kola ексклузивни је партнер Олимпијског комитета Србије у едукативним пројектима “Олимпијски час”, “ЕкОлимпијада” и “Спортски изазов” до краја олимпијског циклуса РИО 2016. Ова међународна компанија је најстарији глобални партнер Међународног олимпијског комитета и широм света активно подржава едукативне активности које имају за циљ да подстакну младе на активан начин живота и подигну свест о важности очувања животне средине.

prvi olimpijski cas 2