slideshow04

Општинско одмаралиште у новом руху - завршна фаза радова

Планом Капиталних инвестиција општине Прибој планирана је реконструкција дечјег одмаралишта у Сутомору у року од три године. Радови на реконструкцији су при крају, тако да ће ово одмаралиште капацитета 60 лежајева ускоро моћи послужити својој намени. Радови на екстеријеру планирани су за следећу годину, када ће се издвојити додатних пет милиона динара за уређење, а какво је стање у завршној фази радова за ову годину, проверили су надзорни органи општине Прибој, који су у посети одмаралишту били у среду 12. августа.

 sutomore-renoviranje

Према речима председника општине Прибој Лазара Рвовића, који се на лицу места уверио у квалитет радова и поштовање рокова, оно што је до сада урађено, добро је урађено.
"У складу је са основним циљем који смо имали, да направимо да наша деца у правим условима, адекватним условима имају шансу по приступачним ценама да летују и одмарају, односно не само деца, сви наши грађани, са аспекта квалитета задовољан сам оним што сам затекао." рекао је Рвовић. Ипак, дешавају се и непредвиђене околности па се рокови увек не могу испоштовати.
Како је Рвовић рекао, Прибој је једна од ретких општина која поседује један објекат ове природе, у другој држави и општина која жели у исти да улаже у служби својих грађана, иако су објекти ове намене у државном власништву углавном девастирани.
"Ово ће бити на услузи на првом месту Прибојцима и немамо намеру овде да правимо комерцијалу и профит". Одмаралиште ће послужити и деци слабијег материјалног стања, деци са посебним потребама који ће моћи користити исто бесплатно, док ће за друге кориснике бити по најјефтинијим ценама, рекао је председник општине Прибој.
Општина је Планом капиталних инвестиција предвидела да издвоји 17 милиона динара за реконструкцију овог одмаралишта, а још прошле године извршена је реконструкција кровног покривача, замена олука и измењена је комплетна вањска дрвена столарија са новом пвц столаријом. Ове године при крају је реконструкција левог крила одмаралишта, комплетна реконструкција водовода и канализације, електрорадови, финална обрада свих површина од подова до плафона. Новина је да ће свака соба имати своје купатило и тоалет, кабловску телевизију, интернет конекцију као и све друге стандардне услуге када су објекти ове намене у питању, али ће приступ бити олакшан и особама са инвалидитетом.
Према речима директора овог одмаралишта Александра Мандића, деца Прибоја ће уколико све буде по плану, моћи да користе објекат већ крајем месеца по промотивној цени. Прибојско одмаралиште има дугу традицију и постоји и ради од 1968. године, а реконструкцијом коју финансира општина Прибој коначно ће, већ ове године послужити својој намени, у новом и савременом руху по најновијим стандардима.
С.М.