slideshow04

Став комисије: Испуњени сви услови за почетак рада подручја слободне зоне у Прибоју

На основу Решења којим је Влада дала сагласност за одређивање подручја Слободне зоне „Прибој” у Прибоју 05 Број: 483-4997/2015-1 од 7. маја 2015. године, друштво за управљање Слободном зоном ,,Прибој” обратило се Министарству финансија-Управи за слободне зоне, дописом од 26. августа 2015. године, са захтевом за утврђивање испуњености просторних и енергетских услова, услова заштите животне средине и других техничких услова за рад слободне зоне, услова за рад царинске службе, као и услова у погледу спровођења мера царинског надзора за доношење Решења о давању сагласности за почетак рада дела подручја Слободне зоне „Прибој” у Прибоју, на површини од 21 ha 06 а 00 m2.

Поменутим Решењем Владе 05 Број: 483-4997/2015-1 од 7. маја 2015. године, дата је сагласност за одређивање подручја Слободне зоне „Прибој” у Прибоју, на површини од 26 ha 90 а 69 m2.
Како комисија састављена од представника Министарства финансија, Министарства финансија – Управа за слободне зоне, Министарства финансија –Управа царина, Министарства привреде, Министарства пољопривреде и животне средине, Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Министарства рударства и енергетике утврђује да ли су испуњени просторни и енергетски услови, услови заштите животне средине и други технички услова за рад слободне зоне, услови за рад царинске службе, као и услови у погледу спровођења мера царинског надзора привредно друштво за управљање Слободном зоном „Прибој” у Прибоју предузело је низ активности како би тражени услови били испуњени.
Извршено је постављање нове и реконструкција старе ограде, инсталација новог система осветљења, детаљно чишћење подручја Слободне зоне и низ других активности које су прописане стандардима за слободне зоне.
Поменута комисија извршила је 12. и 13. октобра 2015. године преглед документације, просторија и простора (сваки члан комисије из своје надлежности) Слободне зоне „Прибој” у Прибоју и константовала да је друштво за управљање Слободном зоном „Прибој” обезбедило све неопходне услове за почетак рада подручја слободне зоне и иста предлаже да се донесе решење којим се Слободној зони „Прибој” у Прибоју даје сагласност за почетак рада дела подручја слободне зоне, на површини од 21ha 06а 00m2.
На основу предлога комисије, министар надлежан за послове финасија ће донети Решење о давању сагласности за почетак рада Слободне зоне „Прибој” у Прибоју.

slobodna zona