slideshow04

Почели радови на изградњи путног правца према Слободној зони Прибој

Јуче су започети радови на реконструкцији као и изградњи нове деонице путног правца према Слободној зони Пирбој у оквиру активности које Влада Србије предузима са циљем привредног опоравка Прибоја кроз изналажење стратешког партера ФАП-у.

Овде се ради о путном правцу дузине 3 километра, који ће бити у веома кратком року реконструисан, а вредност радова износи 55 милиона динара. Радове финансира Влада Србије кроз надлежно министарство.

Можемо слободно рећи да је брзом реакцијом и још једном у низу подршком Владе Србије решен проблем који су многи инвеститори навели приликом разговора и обиласка овог индустријскогх комплекса, а то је управо приступна саобраћајница.

Овим је инфраструктурни оквир Слободне зоне Прибој заокружен на једном веома високом нивоу. Пре неколико дана су завршени радови на испуњењу техничких услова за Слободну зону (осевтељење, ограда, чишћење и уређење простора) и испуњен низ стандарда који су тражени, а техничка комисија надлежних министарстава је извршила технички пријем слободне зоне.

Иако Слободна зона Прибој, а некадашњи ФАП-ов погон Пресерај, сада имовинско правно припрада локалној самоуправи, она за општину Прибој представља темељ и платформу на којој ће бити креиран пројекат приватизације ФАП-а и многи ресурси су ангажовани у том правцу.

У овом тренутку постоји неколико веома озбиљних комапнија заинтересованих за улагање и покретање производње у Слободној зони Прибој, а општина Прибој уз захвалност за досадашњу помоћ гаји велики оптимизам базиран на чињеници да су премијер Србије и његови сарадници директно укључени у преговарачки поступак са овим компанијама и да су истрајни на решавању овог великог и једног у низу наслеђених проблема које је затекла ова Влада.

put-slobodna-zona