slideshow04

Одржан Сајам запошљавања Националне службе у Прибоју

Јуче је у Прибоју отворен шести по реду Сајам запошљавања који је привукао до сада највећи број послодаваца и то 28 њих, који су исказали потребу за 170 радних места као и више хиљада посетилаца са целе тромеђе која конкуришу за посао.

Највеће интересовање на сајму привукао је штанд шпанске фирме "РЕФИСА", која је први страни инвеститор у новоотвореној Слободној зони у Прибоју и која ће према најавама, првих 150 радника примити већ у јулу ове године.

Овогодишњи сајам запошљавања у Прибоју оборио је све досадашње рекорде и са бројем послодаваца и потребних радних места као и са више хиљада посетилаца који су чекали у редовима да уђу у велику салу Хотела Лим.

Сајам је отворио директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић, а о доброј сарадњи општине Прибој и НСЗ као и о заједничким напорима на смањењу броја незапослених лица, говорили су помоћник председника општине Прибој, Крсто Јањушевић и директорка Филијале НСЗ Пријепоље, Ана Пејовић.

Према најавама помоћника председника Општине Крста Јањушевића, прибојска локална самоуправа је определила 20 милиона за програме предузетништва и запошљавања у овој години, што ће уз већ извесне доласке нових инвеститора у Слободну зону Прибој, бити иницијална каписла за смањење незапослености и постепени али сигурни привредни опоравак Прибоја.

sajam zaposljavanja priboj 2016