slideshow04

Одржана 85. седница Општинског већа општине Прибој

Данас је одржано 85. по реду заседање Општинског већа општине Прибој, на коме су чланови Већа разматрали и утврдили Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Прибој за 2016.годину, Предлог Одлуке о избору програма за финансирање пројеката Удружења грађана и невладиних организација из буџета општине Прибој за 2016. годину и као допуну дневног реда Предлог програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Прибој за 2016.годину.

Годишњим програмом заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Прибој за 2016.годину, који је утврђен и прослеђен Скупштини на усвајање, утврђује се врста и обим радова на заштити и уређењу пољопривредног земљишта општине Прибој за 2016.годину.

Данас је утврђен и Предлог Одлуке о избору програма за финансирање пројеката Удружења грађана и невладиних организација из буџета општине Прибој за 2016. годину, којим је Комисија за спровођење јавног Конкурса за финансирање пројеката удружења грађана и невладиних организација из буџета општине Прибој за 2016.годину, дала предлог пројеката за финансирање у овој години. Сви предложени пројекти су у складу са јавним интересима и доприносе успешном остваривању и спровођењу стратешких циљева и планова Општине Прибој, док су располагање одговарајућим капацитетима, број чланова, усмеравање програма ка већем броју корисника, већи резултати у односу на предложене трошкове, успешност у реализацији пројеката, подстицање друштвене солидарности, самопомоћи, помоћи лицима у специфичним друштвеним ситуацијама, били приоритени критеријуми којих се Комисија држала приликом одлучивања о предложеним програмима.

Утврђен је и Скупштини прослеђен на усвајање Предлог програма коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине општине Прибој за 2016. годину. За реализацију овог Програма користиће се средства планирана буџетом за ову годину у износу од 4.000.000,00 динара и 5.202.813,00 динара пренетих из претходне године.

Дневни ред седнице можете погледати овде.

81-sednica-opstinskog-veca