slideshow04

Деца оболела од дечје и церебралне парализе и деца ометена у развоју на мору о трошку општине Прибој

Након деце из породица слабијег материјалног стања, која су у првој смени ове сезоне боравила у реновираном Општинском одмаралишту у Сутомору, од 20. августа, о трошку општине Прибој, у истом ће боравити деца оболела од дечје и церебралне парализе, као и деца ометена у развоју. То им је омогућено захваљујући уговору који је данас потписан између општине Прибој и Друштва за дечју и церебралну парализу Прибој.

decija i cerebralna paraliza letuju na moru

Уговор са председником Општине потписао је председник овог удружења Славиша Шушањ, а истим се општина Прибој обавезала да ће из буџета обезбедити средства за летовање ове деце, са њиховим пратиоцима-старатељима, у периоду од 20. до 27. августа. За већину од ове деце, ово ће бити први боравак на мору, што ће овој деци обезбедити и рекреативне садржаје, обзиром на чињеницу да ће један од пратилаца бити и физиотерапеут овог удружења. Како је рекао Шушањ, 35 чланова од укупно 48 колико их удружење има, се пријавило за летовање у одмаралишту у Сутомору. Према његовим речима, ово ће бити једна новина у активностима удружења, поред уобичајних које се спроводе у просторијама удружења. Он се захвалио у своје лично име и у име чланова друштва, председнику општине Прибој Лазару Рвовићу и директору Одмаралишта Александру Мандићу, који су имали разумевања за потребе ове деце и изашли у сусрет удружењуз, како би се организовао њихов боравак на мору.

Према речима директора Одмаралишта у Сутомору, Александра Мандића, прва сезона након реконструкције одмаралишта је више него успешна, иако је ово била испитна година. Реакције су крајње позитивне, а четврта група деце се из Сутомора враћа у суботу. Према његовим речима, у шестој групи има још слободних места, а то је у интервалу од 13. до 20. августа, тако да се сва деца предшколског и школског узраста, али и студенти могу пријавити. Одмаралиште ће у септембру примити највероватније и прибојске пензионере.

Општина Прибој је осим летовања деце из материјално угрожених породица и деце оболеле од дечје и церебралне парализе, летовањем наградила и најбоље ученике генерација у основним и средњим школама, који су завршили своје осмогодишње, односно средњошколско школовање. Прибојско одмаралиште има дугу традицију и постоји и ради од 1968. године, а реконструкцијом коју је финансирала општина Прибој, коначно је, већ ове године послужило својој намени, у новом и савременом руху по најновијим стандардима.