slideshow04

Општини Прибој одобрено финансирање пројекта "Реконструкција управне зграде Индустријских паркова у општини Прибој"

У понедељак, 22. августа 2016. године потписан је Уговор о донацији, између Канцеларије Уједињених Нација за пројектне услуге (УНОПС) и општине Прибој, за финансирање пројекта "Реконструкције управне зграде Индустријских паркова у општини Прибој". Пројекат реконструкције обухвата замену кровног покривача и замену целокупне спољне столарије зграде. Пројектом је предвиђено да имплементација траје годину дана, односно до 21. августа 2017. године.

rekonstrukcija-upravne-zgrade-ip-evropski-progres

Пројекат је израдила Канцеларија за локални економски развој општине Прибој и са истим конкурисала у мају месецу 2016. године, у оквиру позива Европског ПРОГРЕС-а за финансирање локалних инфраструктурнних пројеката. Укупна вредност пројекта износи 222,200.00 евра. Износ гранта, односно износ средстава који се финансира од стране донатора износи 199,980.00 евра, док ће општина Прибој пројекат кофинансирати са 10%, односно 22,220.00 евра. Овај пројекат био је тема разговора на данашњем састанку представника Европског ПРОГРЕС-а и представника локалне самоуправе у Прибоју, али и унапређење сарадње у будућности.

Пројекат финансира Влада Швајцарске, ЕУ и Влада Републике Србије преко програма Европски ПРОГРЕС, највећег развојног програма у Републици Србији, који се усредсређује на одређено подручје, а има за циљ да подржи одрживи развој 34 локалне самоуправе на југоистоку и југозападу земље.

европски прогрес лого

клер лого х