slideshow04

Стари Прибој добио нову котларницу на биомасу

Нова котларница на биомасу у Старом Прибоју, која ће грејати као и стара, ОШ "Бранко Радичевић", дечји вртић "Невен", Дом културе "Пиво Караматијевић" и зграду Општинске управе, данас је званично почела са радом. Ради се о инвестицији општине Прибој, вредној 15 милиона динара са ПДВ-ом, а у земљи и региону иста је пример позитивне праксе, када је коришћење обновљивих извора енергије у питању.

Три нова котла на пелет, домаће производње "Радијатор", пуштена су у рад у преподневним часовима, када су нову котларницу са руководством ОШ "Бранко Радичевић" обишли челници локалне самоуправе и медији. Осим котлова домаће производње, и извођач радова је домаћи, па је радове на изградњи обавила фирма из Прибоја, „Енерготерм Плус“ д.о.о., која се на тендеру појавила као најповољнији понуђач.

Тим поводом, председник општине Прибој Лазар Рвовић, захвалио се извођачу радова на испоштованим роковима и квалитетно обављеном послу, истичући скромност када је у питању ова прибојска фирма, обзиром да су овај јако захтеван посао, обавили за 5 милиона динара мање, од процењене вредности, што је допринело одређеним уштедама у општинском буџету. Он се посебно захвалио ученицима ОШ "Бранко Радичевић" на стрпљењу, који ће од данас добити квалитетно грејање у школи. Рвовић је нагласио да је пелет за ову сезону обезбеђен и да је ово пример на основу кога ће се у наредној години решавати питање прибојске топлане у Новом Прибоју.

Нова котларница на пелет је капацитета 0,9 MW, а изградњом исте је осим јефтинијег и квалитетнијег, обезбеђено и безбедније грејање установа у Старом Прибоју.

otvaranje kotlarnice