slideshow04

Омбдусман Саша Јанковић у Прибоју

У Прибоју је у петак 4. новембра, боравио заштитник грађана Саша Јанковић, где се осим са представницима локалне самоуправе састао и са представницима удружења грађана, па је тако у оквиру активности омбдусмана у Прибоју, организована и трибина "Права грађана у Србији - на папиру и у стварности", која је одржана у сали Градске библиотеке.

ombdusman sasa jankovic u priboju

Заштитник грађана је са руководством општине Прибој разговарао и будућности бивших радника ФАП-а, али и о злочину над Бошњацима из Сјеверина и о програму повратка расељених и прогнаних лица. Исказујући изузетно задовољство након разговора са челницима локалне самоуправе, Јанковић је рекао да је Прибој значајно место у Србији, првенствено због своје индустријске прошлости и будућности, као и због међуетничких односа.

"Заиста су ретке средине у којима сам био где се свест о ефикасном решавању проблема грађана, без обзира на етничке, политичке и друге поделе, веома јасно види. Све похвале председнику Општине како је дефинисао планове и путеве за даље активности.", рекао је Јанковић.

Председник Општине се захвалио Заштитнику грађана на посети и оценио да се увек може боље, али да се генерално у овом тренутку може бити задовољно остваривањем права грађана у Прибоју.

"Обзиром на чињеницу да је ово мешовита средина, ми смо у власт укључили све бошњачке партије и заједнички делујемо на разумевању и толеранцији једни према другима.", рекао је Рвовић.

У препуној сали Градске библиотеке, омбдусман је грађанима укратко представио рад и надлежности институције Заштитника грађана, нагласивши да он нема власт, да не може да промени одлуке Општине, али може да контролише рад органа власти и препоручи како да исправе пропусте. Јанковић је похвалио рад Општине, рекавши да је Прибој у досадашњим поступцима брзо отклањао пропусте начињене према грађанима.