slideshow04

Предлог Буџета Општине Прибој за 2017. годину

На 7. седници Скупштине општине Прибој, која ће бити одржана 26.12.2016. године, усвајаће се предлог Буџета општине Прибој за 2017. годину. Предлог Буџета за 2017. можете преузети овде.

Овим путем позивамо грађане да узму учешће у јавној расправи. Сва питања можете поставити преко портала, а надлежне службе ће одговорити у најкраћем могућем року. Сва Ваша питања и сугестије биће презентоване на седници Скупштине општине Прибој.

Расправа о буџету
Име и презиме (*)
Invalid Input
е-маил (*)
Invalid Input
Коментар: (*)
Invalid Input
Анти спам Анти спам
Invalid Input

 

Питања и одговори учесника јавне расправе

Питање 1
Поштовани, у новембру 2016. године је 15 грађана, становника доњег дела Читлука, који имају прикључак на градску канализациону мрежу, предало Дирекцији за изградњу града захтев за прикључење на градску водоводну мрежу. Реч је о становницима улица Рефика Кочевића, Десетачки Пут и Саве Ковачевића. Да ли се планира у 2017. години бар израда пројекта којим би се отпочело решавање наведеног питања?


Одговор 1
Поштовани, у контакту са одговрним лицима из Бивше дирекције добили смо одговор да се мора поштовати следећа процедура: ЈКП Услуга одређује услове за прикључење на водоводну мрежу у случају да постоје испуњени услови, Општинска управа може налоожити израду пројектне документације као и саме радове. У буџету општине Прибој предвиђена су средста за израду пројектне документације за капиталне објекте који ће се реализовати у складу са приоритетима и обезбеђеном техничком документацијом.

 

 

Питање 2
Поштовани, буџетом Оптине Прибој за 2017. годину је предвиђено асфалтирање 150 метара улице Рефика Кочевића. Грађани који живе у наведеној улици су Дирекцији за изградњу града предали у децембру 2016. год. захтев за асфалтирање додатних 100 метара (ојачање коловозне конструкције). Постоји ли могућност да се уврсти и тих 100 метара у буџет за наредну годину (свеукупно 250 метара) или ћемо и даље имати недовршену улицу на пар стотина метара од центра града?


Одговор 2
Поштовани, стручне службе су нам доставиле план капиталних инвестиција са предлогом од 150м. Свака евентуална промена плана мора бити усвојена од Скупштине општине Прибој. Највећи део захтева грађана везан је за решавање путне инфраструктуре. Као што можете видети издвојена су значајна средства за те намене и извршаваће се по динамици обезбеђења средстава за исте.