slideshow04

Донација општине Прибој прибојском породилишту

Дечије бокс породилиште, Опште болнице Прибој данас је добило донацију вредну милион и 448 хиљада динара без ПДВ-а, од Општине Прибој, у виду набавке два прекопотребна апарата – фиксног инкубатора и фотолампе. Апарати су купљени од немачке фирме Дрегер из Београда, а тим поводом Општину Прибој данас је посетио и представник ове компаније, Вук Ђуровић. Он је у разговору са председником општине, Лазаром Рвовићем, изразио своје позитивно мишљење о овом чину и констатовао да је општина Прибој можда чак и једина општина у Србији која је некој болници донирала апарате, а такође је истакао да ће и у будућности наставити добру сарадњу са локалном самоуправом у Прибоју.

Донирани фиксни инкубатор, иначе служи за збрињавање сваког новорођенчета, за загревање, за угрожену новорођенчад и терапију, док се фотолампа користи за лечење физиолошке жутице, код повишених вредности билирубина.
Иначе, према подацима Опште болнице Прибој, у протеклој 2012.години родјено је 203 бебе, од тога 114 дечака и 89 девојчица, док су у овој години до данас, рођене 44 бебе, и то 28 девојчица и 16 дечака.

Обавештење:
БСГ вакцина за новорођенчад, које иначе није било у целој Србији, а у Прибоју од 20.01. до 13.03., јуче је стигла и данас је већ прва група вакцинисана. Наредних дана, планирано је да сва новорођенчад добију ову вакцину, која се иначе добија у првој години живота.
inkubator za bebe1
inkubator za bebe2
inkubator za bebe