slideshow04

Одржана је 20. седница Општинског већа

Данас, у 10 часова, одржан је наставак 19. Седнице Општинског већа, коју је отворила заменица председника Општине, Весна Југовић. У наставку заседања, размотрена су преостала текућа питања као и лични захтеви грађана. У 11ч, 20. по реду седницу Општинског већа, отворио је председавајући, председник Општине, Лазар Рвовић. Дневни ред, који се састојао од 9 тачака, на почетку заседања усвојен је у целини. Седници није присуствовао из оправданих разлога, члан Већа Драго Дробњаковић.

- Поводом прве тачке дневног реда, Предлога Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за малу хидроелектрану "Мраморје" на реци Лим, расправи је присуствовао Елвис Мујовић, руководилац одељења за урбанизам, грађевинарство, комунално–стамбене и имовинско-правне послове ОУ Прибој. Обзиром на то да је Општинско веће послало допис Министарству енергетике, развоја и заштите животне средине поводом давања енергетске дозволе и стручног мишљења, из Министарства је стигао одговор у коме се напомиње, да је Просторним планом општине Прибој омогућена изградња хидроелектрана на реци Лим уз израду плана детаљне регулације, односно за спровођење Просторног плана општине Прибој и да је на предметној локацији обавезна израда плана нижег реда. У погледу обавештења, Министарство је известило Општинско веће да је извршена накнадна провера документације, на основу које је енергетска дозвола издата и да је констатовано да нема разлога да се тачност и истинитост података доводе у питање. У складу са тим, Општинско веће је након расправе о томе шта општина Прибој добија изградњом једног оваквог објекта, прихватило и послало Скупштини на усвајање Предлог Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за малу хидроелекттрану "Мраморје" на реци Лим, уз посебан нагласак инвеститору да  се води рачуна о постојећој инфраструктури, уз услове да инвеститор изградње мале хидроелектране Мраморје је у обавези, између осталог, да о свом трошку, објекат бране изгради на начин да се преко круне бране формира саобраћајница са две коловозне траке (мост), ширине по три метра са дозвољеним осовинским саобраћајним оптерећењем од 120 kN и тротоаром са једне стране саобраћајнице, минималне ширине 1,6m; изгради приступне саобраћајнице до бране и то повезане са улицом Прибојске чете и државним путем II реда број 152; регулише одвођење отпадних вода из старог дела града и остале мреже јавне инфраструцтуре на начин дефинисан Планом.

- Разматран је и послат Скупштини на усвајање и Предлог Одлуке о накнадама и другим примањима одборника Скупштине општине, чланова Општинског већа и чланова радних тела Скупштине општине, па је предложено да одборнику по новој Одлуци припада месечна накнада у висини од 10 % просечне месечне зараде по запосленом у Републици Србији (6.019,00 дин) , према последње објављеном податку републичког органа надлежног за послове статистике, члану Општинског већа 40% тог просека (24.079,00 дин)  а члану радног тела Скупштине општине, за присуствовање на седници радног тела припада дневница у висини од 3 % просечне зараде (1805,00 дин).

- Прихваћен је и дат Скупштини на усвајање, Предлог Одлуке о стављању ван снаге Одлуке о оснивању ЈКП Регионална санитарна депонија чврстог комуналног отпада "Бањица", уз образложење да имајући у виду нови Закон  о јавним предузећима и да свака општина није донела одлуку о оснивању заједничког јавног комуналног предузећа, представници све четири општине и представници ПРОГРЕС-а договорили су се да уместо заједничког јавног предузећа треба основати привредно друштво са ограниченом одговорношћу, које би обављало послове изградње, експлоатације и одржавања регионалне санитарне депоније комуналног чврстог отпада на локацији "Бањица", општина Нова Варош.

- Такође, разматрани су, прихваћени и послати одборницима Скупштине на усвајање, Предлог Решења о образовању Комисије за планове, Предлог програма рада са Финансијским планом Фонда за развој пољопривреде за 2013.годину, Годишњи програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Прибој за 2013.годину, Акциони план за период 2013-2016.године, у оквиру Стратегије за унапређење родне равноправности општине Прибој и Финансијски план Туристичке организације Прибој за 2013.годину.
sednica veca2