slideshow04

Национална агенција за регионални развој у посети Општем удружењу предузетника

Представници Националне агенције за регионални развој, у петак, 17.05.2013. били су у посети Општем удружењу предузетника општине Прибој, како би прибојске предузетнике и оне који планирају да уђу у предузетничке воде, детаљније упознали са програмима усмереним развоју малих и средњих предузећа и предузетништва.

Тим поводом у малој сали Дома културе, одржано је трочасовно предавање на тему приступних фондова и начина аплицирања код истих. Предавању су присуствовали Биљана Радовић из Регионалне развојне агенције "Златибор", која кроз рад Канцеларије за ЛЕР у Прибоју пружа подршку Општем удружењу предузетника, члан Општинског већа задужен за сарадњу са предузетницима, Милисав Шалипур и помоћник председника Општине за локални економски развој, Крсто Јањушевић. Предавање посвећено развоју предузетништва у 2013.години, одржали су Ненад Лакетић и Срђан Милојевић из НАРР. Све програме, са којима су кроз предавање и дискусију упознати присутни, спроводе Национална агенција за регионални развој и Канцеларија за одрживи развој недовољно развијених подручја Владе Србије.
Неки од актуелних програма који су представљени, а на које се може конкурисати у предвиђеном року су:
- Програм подршке развоју конкурентности малих и средњих предузећа;
- Програм подршке развоју иновативних кластера;
- Програм подршке повећању степена одрживости и јачање конкурентности малих предузећа и предузетника у раној фази развоја;
- Програм подршке женском предузетништву;
- Програм подршке за куповину опреме;
- Програм подршке повратницима у своје градове.
На предавању, присутни су били упознати и са Европском мрежом предузетништва (ЕЕН), чијом Мрежом у Србији координира Национална агенција за регионални развој и заједно са партнерима учествује у реализацији активности у оквиру Програма за конкурентност и иновације.
Уколико Вам је потребна саветодавна подршка, можете се обратити Канцеларији за ЛЕР, Сарадницима за подршку предузетницима, Радовић Жани и Шабанија Самиру, сваким радним даном од 07:30 до 15:00х, у просторијама Канцеларије у Старом граду, ул. 12. Јануара 5 или на телефон 033/2455 044.
Више о актуелним Програмима подршке предузетништву у 2013.години на званичним сајтовима НАРР и Канцеларије за одрживи развој недовољно развијених подручја.
narr maj13 01
narr maj13 02