slideshow04

КЛЕР: Почиње реализација пројекта Канцеларије за локални економски развој - "Адаптација и опремање простора за рад Омладинског центра Прибој"

Канцеларија за локални економски развој општине Прибој започела је реализацију пројекта "Адаптација и опремање простора за рад Омладинског центра Прибој". Пројекат је урадила Канцеларија за ЛЕР, укупне вредности 55.196,00 USD, и биће финансиран од стране ЕУ и Владе Швајцарске, кроз програм ЕУ ПРОГРЕС који спроводи Канцеларија УН за пројектне услуге УНОПС, са 88,83% учешћа, док ће општина Прибој издвојити 11,17% средстава.

kler logoОпшти циљ пројекта је да допринесе унапређењу институционалног оквира за афирмацију младих и њихово укључивање у изградњу цивилног друштва. Оснивање Омладинског центра логичан је наставак пројекта "Учешће младих у процесу одлучивања на локалном нивоу", у оквиру којег је 2008. године основана Канцеларија за младе у општини Прибој, за чије потребе је Канцеларија за ЛЕР урадила пројекат опремања Омладинског центра. Председник општине Прибој, Лазар Рвовић, именовао је тим за имплементацију пројекта, који чине Дарко Ђоговић (менаџер пројекта), Зорица Богдановић, Екрем Хоџић и Магдалена Пријовић. Пројектом је предвиђено опремање око 160m2 простора у Дому културе у Новом делу града, а време предвиђено за реализацију је пет месеци. Подсећања ради, део средстава за опремање Омладинског центра, обезбеђен је из буџета Министарства омладине и спорта, које је 16. априла 2013. одобрило средства за пројекат "Опремање простора за рад Омладинског центра" у износу од 680.578,00 динара, а који је урадила и са њим код Министарства омладине и спорта аплицирала Канцеларија за локални економски развој. Реализацијом ових пројеката, Омладински центар у Прибоју, биће један од најсавременијих у Србији, а рад Канцеларије за младе на знатно вишем нивоу, са бољим условима за рад.
omladinski centar 01