slideshow04

КЛЕР: Јавни позив малим предузећима за субвенције за набавку опреме

Република Србија, Министарство финансија и привреде позива мала предузећа, предузетнике и задруге да се пријаве за доделу бесповратних средстава у оквиру Програма подршке малим предузећима за набавку опреме у 2013. години. Програм спроводи Министарство финансија и привреде у сарадњи са Националном агенцијом за регионални развој и одабраним пословним банкама: Социете Генерале, Раиффеисен банк и ПроЦредит банк.

Министарство финансија и привреде ће ради повећања конкурентности привредних субјеката, унапређења њиховог пословања и интернационализације, као и креирања нових радних места кроз инвестиције у опрему, суфинансирати набавку следеће опреме: 
1) нове производне опреме и/или машина;
2) половне производне опреме и/или машина, не старије од пет године;
3) нових делова, специјализованих алата за машине или других капиталних добра која ће се искористити како би се ставиле у погон неискоришћене машине и опрема које производе размењива добра.
Укупно расположива средства за реализацију Програма износе 100 милиона динара, а право на суфинансирање износи до 25% од вредности инвестиције. Износ одобрене бесповратне помоћи не може бити мањи од 250.000 динара, нити већи од 2.500.000 динара. Учешће привредних субјеката износи 5% од укупне вредности опреме, док се остатак обезбеђује из кредита изабраних пословних банака.
Јавни позив је отворен док се расположива средства не утроше.
Уколико вам је потребна саветодавна подршка, можете се обратити Канцеларији за Лер, 12. Јануара бр.5 у Старом Прибоју, сараднику за сарадњу са малим и средњим предузећима, Шабанија Самиру, сваким радним даном од 07:30 до 15:00х. Информације и на телефон 033 24 55 044.
Више о позиву погледајте овде.