slideshow04

Округли сто поводом завршетка пројекта удружења "Лисна стена" - "Уређење паркића за децу - Зелени кутак"

Поводом завршетка пројекта "Уређење паркића за децу - Зелени кутак" у Старом Прибоју, који је реализовало еколошко удружењe "Лисна стена", 30.07.2013.год. одржан је округли сто на тему "Квалитет живота грађана у Старом Прибоју."

Округлом столу присуствовали су председник општине Прибој, Лазар Рвовић, председник "Фонда за заштиту и унапређење животне средине Прибоj", Борис Мрдовић, директорица Предшколске установе "Невен" Јасна Којадиновић, представница Дирекције за изградњу Прибоја, дипл.инг.шумарства Милка Кашерић, директор ЈКП "Услуга" Жељко Јечменица, председница "Агрономског центра"Дијана Стојанов, асистент координатора пројекта Александар Мојићевић, председница еколошког удружења "Лисна стена" Милина Јечменица и представници медија. Председник општине Прибој, Лазар Рвовић истакао је као добар пример, резултате рада удружења "Лисна стена". Похвалио је добру сарадњу у реализацији пројекта и нагласио да ће локална самоуправа и убудуће подржавати рад овог удружења, које као резултат својих пројектних активности има конкретна решења за унапређење квалитета живота грађана и које својим радом и пројекатима увећавају материјална добра наше локалне заједнице. Овај пројекат је одобрен од Фондације ТРАГ а финансиран од Европске Уније, УСАИД-а и Института за одрживе заједнице.
Пројекат су подржали Фонд за заштиту и унапређење животне средине Прибој, Дирекција за изградњу Прибоја и Предшколска установа "Невен".
У реализацији пројекта, еколошком удружењу "Лисна стена" помогли су, стручњаци из Агрономског центра, васпитачи и деца из предшколске установе, наставници и ученици основних школа, Галерија "Спирала" и грађани.
Резултат пројекта је, уређен "Зелени кутак", једина зелена површина за игру деце, у Старом Прибоју. Као неки од резултата пројекта су постављена заштитна ограда, посађено зимзелено и украсно биље, постављене гумене подлоге, засејана трава и осликане жардињере за цвеће. Такође је обезбеђено осветљење и видео надзор. На овом простору и једином зеленом кутку за децу до сада су организовани дечији маскенбал, изложба дечијих радова, а одржане су и еколошке радионице и трибине за децу и грађане на тему заштите и унапређења животне средине као и здравствене безбедности хране.
ТВ Прилог о овој теми биће емитован 31.07.2013, у програму ТВ Прибој, после Хронике.
uredjenje parkica za decu 1
uredjenje parkica za decu 2