slideshow04

Одржан састанак представника штрајкача и синдиката ФАП-а са председником општине

Данас је у кабинету председника општине, одржан састанак представника радника и штрајкачког одбора ФАП-а и председника општине, Лазара Рвовића. Састанку је присуствовао и помоћник председника општине за локални економски развој Крсто Јањушевић, а разговарало се о текућим проблемима радника и најављеном штрајку за петак.

На питања представника штрајкачког одбора, нажалост како каже председник општине, није имао одговор. "Све што ви тражите, тражимо и ми као локална самоуправа", рекао је Рвовић. Нажалост, према његовим речима, несрећни састанак са министром привреде Сашом Радуловићем послао је поруку да празнимо овај простор. Председник општине је нагласио, да ово није само економско питање и да се ради о опстанку једног града. "Верујемо првом потпредседнику Владе Александру Вучићу, који је нажалост у својој борби усамљен. Ми не тражимо ништа сем посао.", казао је Лазар Рвовић. Он се укратко осврнуо на актуелну причу око увоза аутобуса из иностранства у јавна предузећа, додавши да је све то могао да произведе ФАП. То су реалне потребе у нашој земљи, али би то била и реална потреба ФАП-а, што би касније довело до једног производног циклуса у који не би био укључен само ФАП, казао је председник општине.
Председник Штрајкачког одбора ФАП-а, Миломир Драгаш најавио је и потрвдио за сутра заказани генерални штрајк и позвао све раднике да се одазову. Позиву се одазвао и председник општине Лазар Рвовић, а Драгаш је нагласио да радници и синдикати ФАП-а апсолутно не стоје иза било каквих позива за окупљање и обустављање железничке пруге, рекавши да ће на сутрашњем скупу бити одлучено како ће се даље деловати. Према речима његовог заменика, Предрага Симића, циљ Фапових радника је минимално социјално давање, односно плата, посао и књижице. Он је рекао да ће Фапови радници позвати грађане да им се придруже када то буде требало и да нема потребе да то неко други организује уместо њих, обзиром на пре свега политичке разлике у општини Прибој и могућности да то неко злокористи позивајући се на тешко стање радника прибојске фабрике аутомобила.
На питање представника медија везано за најављени долазак првог потпредседника Владе, Александра Вучића у Прибој, председник општине Лазар Рвовић је рекао да у току дана очекује информацију, тако да обзиром на нове непредвиђене околности и проблеме у земљи, којима се бави сам Вучић, још увек се не зна тачан термин његовог доласка. Према речима Рвовића, његова посета ће сигурно уследити. Председник Рвовић је рекао да у крајњем случају треба да послушамо савет министра Радуловића: "Да, послушаћемо савет министра и продаваћемо гвожђе. Продаваћемо шине са пруге, јер машине не можемо, оне су нам потребне."
predstavnici sindikata fapa 1
predstavnici sindikata fapa 2