slideshow04

Vesti

Počela "Pažljivkova smotra"

U organizaciji Agencije za bezbednost saobraćaja i opštinskih saveta, u Srbiji je u februaru počela realizacija velikog projekta “Pažljivkova smotra”, sa ciljem da se kod najmlađih, zbog njihove bezbednosti, unapredi saobraćajna kultura i poštovanje pravila u saobraćaju.

Kviz “Pažljivkova smotra” 10.februara održan je i u Priboju, i to na početnom, školskom nivou, u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj, gde je kroz šest osnovnih škola i jedne predškolske ustanove, uključeno oko 500 pribojskih mališana.

Učešća u kvizu “Pažljivkova smotra” uzeli su predškolci i učenici prvog i drugog razreda, kojima je Opštinski savet nabavio hemijske olovke i drvene bojice za rešavanje testova, a kao nagradu za sve - i slatkiše.

Početkom marta sledi i takmičenje, najboljih ekipa svih škola i vrtića, na nivou opštine Priboj, odakle najbolji odlaze na regionalno nadmetanje, a potom i na “Pažljivkovu smotru” na nivou Republike Srbije.

Bez obzira na rezultate takmičenja, pobednici su svi, koji nauče propisana pravila u saobraćaju i koja će svakodnevno, kao đaci pešaci, primenjivati u praksi, zbog sopstvene ali i bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.