slideshow04

Otvorena Regionalna uprava granične policije u Priboju

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović otvorio je u Priboju regionalnu upravu granične policije ka Crnoj Gori koja se od 2007. godine nalazila u Prijepolju. Stefanović kaže da će, i pored dobrih rezultata koje je policija ostvarila u prethodne dve godine, insistirati na još žešćoj borbi protiv šverca.

regionalni centar gp 1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da su, u protekle dve godine, postignuti dobri rezultati u suzbijanju šverca duvana, kafe i narkotika.

"Zahtevam od granične policije i na tome ću insistirati da borba protiv šverca bude mnogo žešća. Policija je ostvarila dobre rezultate u 2014. i 2015. godini u suzbijanju šverca duvana, kafe, narkotika, ali očekujem da u ovoj godini taj rad bude još intenzivniji", rekao je Stefanović istakavši da obezbeđivanje boljih uslova i prostora za rad podrazumeva i bolje rezultate.

regionalni centar gp 2

Ministar je naglasio da svaka paklica duvana, svaki kologram duvana u listu, ili rezanog duvana, koji se ilegalno prenese u Srbiju i proda bez akcize, znači neki kilometar puta manje, neku školu manje, objekat manje za školu, bolnicu, policiju.

"Zato smo posvećni borbi portiv šverca i hoćemo da takva praksa bude prošlost", poručuje ministar.

Prema njegovim rečima, otvoreni regionalni centar u novoj zgradi, koji pokriva čitavu teritoriju granične linije Srbije prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, i u koji su prebačene i dve stanice policije, omogući će da policija efikasije radi i da ima bolji kontakt sa građanima, što je od posebne važnosti.

U opremanje zgrade, koja je ranije pripadala FAP-u Vlada je uložila 15 miliona dinara.

regionalni centar gp 3

Pribojska opština pomogla je uređenje prilaza, a površina zgrade je 1.500 kvadrata i u njoj su smeštene i stanice granične policije Priboj i Uvac.

Stefanović kaže da je u pribojskoj opštini postignut visok stepen bezbednosti i da će otvaranje ovog centra, u kome će biti zaposleno oko 100 ljudi, imati značaja i za opštinu Priboj.

Ministar je ocenio da početak rada, u ovoj i narednoj godini, nekoliko novih kompanija u opštini Priboj, predstavlja doborbit za ovaj region.

"Politika Vlade Republike Srbije su nova radna mesta, pokušaji da se sve ono što je nasleđe prošlosti reši, ali i da se razmišlja o novim kapacitetima, novim kompanijama. Nije dovoljno da u gradu postoji samo jedan kompanija, jer je to veliki rizik. Važno je da se otvaraju nove kompanije, koje će uposliti ljude i koje će imati različit spektar proizvoda i na taj način, građanima, osigurati ekonomsku budućnost", rekao je Stefanović.

Ministar policije je najavio da će se sledeće nedelje, posle 15 godina, biti otvoren novi granični prelaz Carevo Polje na Uvcu.

Izvor: RTS

regionalni centar gp 4