slideshow04

Počeo sa radom granični prelaz Carevo Polje na Uvcu

Juče je nakon 25 godina zvanično počeo sa radom granični prelaz Carevo Polje na Uvcu, koji je u nedelju 7. februara prilikom otvaranja Regionalne uprave granične policije u Priboju, posetio i obišao radove ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

most-carevo-polje

Granični prelaz, čijim je otvaranjem pušten u rad most između teritorija Srbije i Bosne i Hercegovine, otvoren je na inicijativu dve pogranične opštine Priboj i Rudo, a uz veliku podršku Vlade Srbije i Uprave granične policije. Otvaranjem novog graničnog prelaza, rešen je decenijski problem prelaska granice i velikih gužvi na graničnom prelazu Uvac građana opština Priboj i Rudo, koji svakodnevno gravitiraju na ovom graničnom području. Na ovaj način izbeći će se velike gužve na državnoj granici, obzirom da će ovaj prelaz služiti samo za građane Priboja i susedne opštine Rudo.

Proteklog vikenda u Priboju je otvorena i Regionalne uprave granične policije, koja će i pored dobrih rezultata koje je policija ostvarila u prethodne dve godine, doprineti još uspešnijoj borbi protiv šverca. U opremanje zgrade, koja je ranije pripadala FAP-u Vlada je uložila 15 miliona dinara, dok je opština Priboj pomogla uređenje prilaza. Površina zgrade je 1.500 kvadrata i u njoj su smeštene i stanice granične policije Priboj i Uvac.

Prema rečima ministra Stefanovića, u pribojskoj opštini postignut je visok stepen bezbednosti a da će otvaranjem ovog centra, u kome će biti stacionirano oko 100 ljudi, opština imati višestruku korist. Otvaranje graničnog prelaza Carevo Polje na Uvcu finansirala je opština Priboj.

S.M.

regionalni centar gp 4