banner-mosi2018

Почело реновирање Машинско-електротехничке школе и ОШ "Десанка Максимовић"

У уторак 17. јула званично су почели радови на потпуној реконструкцији две прибојске школе, Машинско-електротехничкој и ОШ "Десанка Максимовић". У питању је инвестиција у износу од 407 милиона динара без ПДВ-а, коју финансира Владина Канцеларија за управљање јавним улагањима.

Радове на до сада највећем пројекту обнове и унапређења објеката јавне намене у области образовања у Србији изводи фирма "Кеј" д.о.о. из Ваљева, која је добила посао на тендеру. Радови ће трајати 280 дана, након којих ће Прибој бити међу градовима и општинама које имају најбоље објекте у образовању.

Радови на школама обухватају комплетну електро, водоводну и топловодну реконструкцију, а радови на ентеријеру и екстеријеру ће такође бити свеобухватни. Школе ће после пар деценија свог рада, такође добити и адекватну и модерну фискултурну салу.

Заменик председника општине Прибој, Саша Василић, оценио је на отварању радова да ће ученици и просветни радници ове две школе, имати врхунске услове за рад.

"Радиће се реконструкција подова, врата, прозора, најмодерније фасаде ће бити стављене на школе и један добар део средстава биће издвојен за изградњу фискултурне сале, коју ће делити ове две школе", рекао је Василић.

Имајући у виду динамику радова и обимност посла, неминовно је да ученици ове две школе, у првом полугодишту, наставу похађају ван својих просторија.

"Руководство општине је већ размишљало на ту тему и ми смо школама већ послали одређени допис, где их обавештавамо да морамо организовати наставу за ученике тако да коодринишемо капацитетима Гимназије и ОШ "Вук Караџић".Имаћемо следеће недеље састанак са тимом директора из прибојске општине и договорити се у интересу свих ученика да задовољимо њихове потребе за образовањем", рекао је Саша Василић.

Пројекат обнове и реконструкције школа подразумева потпуну обнову школа, укупне вредности око 407 милиона динара, односно за Машинско-електротехничку школу пројектоване вредности 298.282.353,30 дин без ПДВ-а и за ОШ "Десанка Максимовић" пројектоване вредности 108.77.616,56 дин без ПДВ-а.

METS projekat2