slideshow04

Одржана 47. седница Општинског већа

На основу недавно усвојене Одлуке о такси превозу на подручју општине Прибој, Општинско веће је на седници 23.новембра, прихватило Закључак о максималном броју возила за обављање такси превоза, што је само почетак примене ове одлуке.

На основу законске процедуре (број становника општине до 100 хиљада становника, дели се са бројем 800), максималан број такси возила у Прибоју је 45, са чим су се сложили и прибојски таксисти, приликом недавне јавне расправе. Тренутно их има 38, што значи да ће бити примљено још седам таксиста.

Општинско веће прихватило је и Правилник о образцима такси исправа, односно такси дозволама за возило и за возача, као и изгледу кровних ознака, што ће бити прослеђено Скупштини општине на коначно усвајање.

Прибојски већници донели су и Одлуку о расписивању конкурса за доделу награда талентованим студентима поводом предстојећег Дана општине Прибој, као и Закључак о пружању новчане помоћи ђацима пешацима, који немају организован превоз, у виду једнократне накнаде у износу од 10 хиљада динара.

На 47.седници Општинског већа усвојени су и правилници о систематизацији радних места у Општинском правобранилаштву и Општинској управи Прибој,у којој је тренутно систематизовано 57 радних места.

Чланови Општинског већа у Прибоју донели су и Одлуку о утврђивању просечне цене квадратног метра за имовину у 2023.години. С обзиром да цена није мењана од 2017.године, а да су и у значајној мери порасли тржишни параметри, цена је повећана за 20 одсто, што је опет најмањи износ у односу на општине из окружења.

Прибојски већници донели су и Одлуку о избору директних корисника у спровођењу мера енергетске санације, путем уградње соларних панела за производњу електричне енергије за сопствене потребе, а прихватили су и предлог о покретању поступка израде Стратегије унапређења положаја младих општине Прибој за период до 2027. године.