Ilindanski dani
Turistička organizacija Priboj je od 2005. godine ustanovila manifestaciju “Ilindanski dani“, koja traje tri dana i koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljudi. Svake godine se u Pribojskoj Banji okupi na desetine hiljada posetilaca, gostiju i učesnika programa pri čemu se nastoji da se demonstrira nekadašnja atmosvera na vašarima u Banji i prvenstveno, sačuvaju običaji i tradicija.
Tradicionalno takmičenje frulaša, koje nosi ime istaknutog majstora na fruli, “Brane Polić”, prodajna izložba “Zlatne ruke”, etno koncerti, pripremanje tradicionalnih jela, sportska nadmetanja, druženje i zabava… Sve su to razlozi zbog kojih je u avgustu ovde najveći broj gostiju, tj. turista koji se leče u Banji, zatim novinara, koji zaobiđu druge destinacije, da bi tada bili u Pribojskoj banji, a i turisti, koji borave u obližnjim turističkim mestima, sve više svoj boravak upotpunjuju posetom Pribojskoj banji za vreme Ilindanskih dana.
Karakteristično nacionalno jelo u pribojskom kraju, bez kojeg je teško zamisliti bilo kakvo slavlje kod ovdašnjih domaćina, zove se ćeške. Ono se priprema od piletine, ječma, kajmaka i raznih začina. Jelo je, kažu, velike kalorijske vrednosti, a njegov ukus niko nije pokušao da objasni jer je nemoguće uporediti ga sa bilo kojim drugim ukusom ili jelom. Ovo je pravi gastronomski izazov a u Turističkoj organizaciji Priboj su došli na ideju, da od njega naprave lokalni brend. Zato se svake godine, u okviru Ilindanskih dana u Pribojskoj banji organizuje takmičenje u pripremanju ćešketa.
Povodom Ilindana, u Pribojskoj banji u porti manastira Svetog Nikole svake godine održava se Ilindanski vašar. Istorijski događaji vezani za Ilindan, crkva Svetog Ilije, koja je u sklopu manastira Sveti Nikola i tradicionalni narodni vašar ( preko pet vekova ) dovoljni su razlozi za uspostavljanje manifestacije koja neguje tradicinalne vrednosti i obicaje a istovremeno zbližava ljude.