slideshow04

Vesti

Povodom Dana opštine nagrađeni najbolji studenti

Dan kada se Priboj prvi put pominje u Povelji Kralja Fridriha III, izdatoj 20. januara 1448. godine po Julijanskom kalendaru, odnosno 2. februara po Gregorijanskom, obeležava se kao Dan opštine Priboj. Lokalna samouprava, tradicionalno novac nije trošila na svečarenje već je sredstva opredeljena za tu namenu preusmerila za nagrade najboljim studentima.

Na ovogodišnjem konkursu uslove je ispunilo 14 akademaca, koji su nagrađeni sa po 120.000 dinara. Prijem za najbolje studente organizovan je u Omladinskom centru, a na istom je studente dočekao predsednik Opštine, Lazar Rvović.

"Vi ste izabrali pravi put, da radom i znanjem menjate prvo sebe a potom i društvo i sredinu u kojoj živite. Prestavljate ono najvrednije što naša sredina ima. Svedoci smo na svakom koraku da je moć neznanja svuda velika, ali kako težimo da postanemo normalna i uređena država i sredina, moć znanja mora pobediti", rekao je Rvović.

Osim novčanih nagrada, najbolji studenti dobili su i letovanje o trošku opštine Priboj.

Uz ovakve podsticaje i brigu lokalne samouprave za širi interes lokalne zajednice, većina studenata je izrazila želju da se vrati nakon studija u svoj grad, u koji bi uložili svoj talenat, a u koji je prethodno ulagala lokalna samouprava.

Konačnu rang listu možete pogledati ovde.
Tekst Konkursa možete pogledati ovde.

talentovani studenti 2019