banner telefoni naslovna

Vesti

Pri kraju radovi na Regionalnom inovacionom startap centru

Kako je i planirano, građevinski radovi na opremanju Regionalnog inovacionog startap centra u Priboju privode se kraju. Da nije bilo situacije sa epidemijom koronavirusa i uvođenja vanrednog stanja u našoj zemlji, radovi bi bili završeni do 9.aprila, kako je bilo i precizirano ugovorom – ističe Veljko Bojović, iz JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboj.

Prostor od 550 kvadrata u Domu kulture u izgradnji u Novom Priboju, građevinski je potpuno zaokružen i sada se dobro vide sve konture budućeg Inovacionog startap centra u našem gradu. Zbog epidemije koronavirusa i uvođenja vanrednog stanja i nemogućnosti dolaska u Priboj, izvođač je za najveći deo poslova angažovao pribojske firme, pa tako ovih dana završne zanatske radove izvode radnici firme „Vučkomont“ . Oni trenutno rade na postavljanju podne keramike i molerskim radovima, poštujući propisane mere, pa se poslovi izvode u odvojenim prostorijama i uz obaveznu zaštitnu opremu – ističe vlasnik ove firme, Goran Vučićević.

pri kraju radovi startap

Podsetimo, izvršeno je pregrađivanje prostora budućeg startap centra, formirane su prostorije prema projektu, postavljena spoljna stolarija, ugrađene hidro, elektro i toplovodne instalacije, postavljena termoizolacija, opremljeni su i mokri čvorovi. Preostaje postavljanje sanitarija i unutrašnje stolarije, a urađena je i pristupna rampa za invalide. Prema rečima Veljka Bojovića iz JP za uređenje građevinskog zemljišta i razvoj Priboja, zavisno od vrste posla urađeno je od 80 do 95 odsto poslova. Iako se radi smanjenim intenzitetom, radovi će biti uskoro gotovi, a puštanje u rad Inovacionog startap centra u Priboju planira se nakon završetka vanrednog stanja.

Budući Regionalni inovacioni startap centar u Priboju imaće sve uslove za dobar rad, osnivanje i pokretanje sopstvenog biznisa budućih pribojskih preduzetnika, ali i njihovo umrežavanje sa inženjerima iz Srbije, Evrope i sveta. Startap centar raspolagaće sa potrebnim konferencijskim salama, kancelarijama za sastanke, ali i glavnom salom u kojoj će biti instalirano 25 radnih jedinica, uz najbrži internet u Priboju.

Podsetimo, Regionalni inovacioni startap centar u našem gradu finansira Ministarstvo za inovacije i tehnološki razvoj Republike Srbije, uz učešće lokalne samouprave. Ukupna vrednost investicije je preko 50 miliona dinara.