slideshow04

Vesti

Delegacija Vojske Srbije posetila Priboj

Delegacija Vojske Srbije, koju su predvodili načelnik Operativne uprave Generalštaba Vojske Srbije general - major Želimir Glišović i komandant 2.brigade Kopnene vojske brigadni general Željko Kuzmanović, posetila je danas Priboj, gde su sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem, razgovarali o stvaranju uslova za razmeštaj brdsko-planinskog bataljona, čije je formiranje naredio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Visoka delegacija Vojske Srbije sa domaćinom, predsednikom opštine Priboj, obišla je potencijalne lokacije za razmeštanje vojne jedinice u Priboju i izrazila zadovoljstvo stanjem na terenu. Razmatraju se više lokacija, o čemu će, sagledavajući sve neophodne parametre, konačnu odluku i zajednički doneti, nadležni u Vojsci Srbije sa rukovodstvom Republike Srbije.

vojska srbije poseta priboju 2020

Podsetimo, po istom pitanju, Priboj je, krajem maja, posetio i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

I prilikom današnje posete, ocenjeno je, da će, osim razvoja sposobnosti za izvođenje borbenih dejstava u brdsko-planinskim uslovima, zbog čega se formira ova jedinica, povratak Vojske Srbije u Priboj, doprineti i ekonomskom razvoju celog kraja, kroz zapošljavanje više stotina mladih, u novoformiranom bataljonu.