slideshow04

Vesti

Okrugli sto u Priboju "Održivi razvoj za sve"

U partnerstvu sa šest uglednih organizacija civilnog društva u Srbiji i uz finansijsku podršku vlada Švajcarske i Nemačke, a u okviru projekta „Agenda 2030“ u Priboju je 23. februara, održan drugi okrugli sto pod nazivom „Održivi razvoj za sve“.

Ova platforma sveobuhvatnog društvenog dijaloga, okuplja građane i predstavnike svih društvenih sfera, uključujući civilno društvo, poslovnu i akademsku zajednicu, medije i državne ustanove, u iznalaženju održivih rešenja za ključne razvojne izazove.

Ova platforma uspostaviće mehanizam za aktivni dijalog i učešće organizacija, institucija i građana, u definisanju prioriteta i javnih politika, za bolju budućnost i uz održivi razvoj i očuvanu životnu sredinu.

Projekt „Održivi razvoj za sve“ povezaće široko definisane ciljeve i principe kroz „Agendu 2030“ sa stvarnim životom, podstičući ljude da doprinesu pozitivnoj promeni u svom neposrednom okruženju i podizanju svesti o realnim ciljevima održivog razvoja društva u Srbiji.

„Cilj nam je da omogućimo opštedruštveni dijalog u definisanju i sprovođenju prioritetnih političkih odluka, koje se odnose na ciljeve održivog razvoja i stvorimo prostor za usaglašavanje stavova sa državnim akterima na različitim nivoima.“, istakla je Lidija Radulović, ispred Beogradskog centra za političku izuzetnost.

Ona je i izrazila očekivanja, da će se kroz ovakve kampanje proširiti znanje i podići svest o ciljevima održivog razvoja u društva u Srbiji.

Izražavajući zadovoljstvo što se do završnice ovog projekta stiglo uspešno, Goran Reković, predsednik UG Primis, kao tehničkog partnera projekta u našem gradu, zahvalio se svim učesnicima u dijalogu i posebno istakao:
„Imamo obavezu prema pokoljenjima da im ostavimo zdravu životnu sredinu, jer za deceniju ili dve, u svetu će zdrava hrana i pijaća voda biti najveće bogatstvo, a mi na ovaj način, postavljamo temelje tom strateškom planiranju.“ – zaključio je Reković.