slideshow04

Vesti

Filip Komarica ponovo predsednik Sportskog saveza Priboja

Sportski savez Priboja juče je dobio novo staro rukovodstvo. Na redovnoj skupštini sportske porodice Priboja, koja broji 24 kluba, gotovo jednoglasno je dato poverenje dosadašnjem rukovodstvu. Tako će funkciju predsednika Sportskog saveza Priboja i u narednom mandatnom periodu obavaljati Filip Komarica, potpredsednik je Haris Džidić, a sekretar Denis Šarak. Izabran je i novi stari upravni, kao i nadzorni odbor.

U proteklom mandatnom periodu Sportski savez Priboja je bio organizator ili suorganizator oko 150 manifestacija i turnira, od školskog, regionalnog do republičkog nivoa. Posebno se izdvajaju tri - 55.Međuopštinske omladinske sportske igare Tromeđe, kao najveća manifestacija amaterskog sporta na Balkanu, koja okuplja oko 2500 sportista iz tri države, i kojoj je Priboj bio domaćin 2018.godine, kao i generalno otvaranje Sportskih igara mladih za Srbiju, prošle godine, gde se okupilo i blizu 10 hiljada sportista i građana ovog regiona. U Priboju se već blizu 60 godina organizuju i Seoske omladinske igre, čiji je ovogodišnji pobednik, ekipa sela Batkovići, učestovao u finalu Seoskih igara Srbije i postao prvak Srbije.

Sportski savez Priboja ima veoma dobru saradnju i sa Sportskim savezom Srbije, kao i sa lokalnom samoupravom, koja iz svog budžeta, procentulno, možda i najviše u ovom delu Srbije, izdvaja novca za aktivnosti klubova sportske porodice ovog grada.

Sportski savez Priboja, prvi put ima i jednog stipendistu, višestrukog državnog i juniorskog prvaka Balkana u skoku u dalj, supertalentovanu Janu Dragutinović.