slideshow04

Vesti

Potpisan ugovor za zamenu podstanica

Izgradnja gradske toplane na biomasu u Priboju odvija se planiranom dinamikom. Nakon betonsko-armiračkih radova, ovih dana sukcesivno stiže i mašinska oprema, koja se u hodu i montira, kako bi se uskoro građevinski zatvorila i zgrada kotlarnice.

Tako je u utorak, 16.marta u Ministarstvu rudarstva i energetike u Beogradu, potpisan ugovor sa izvođačem radova na zameni svih podstanica u sistemu daljinskog grejanja u Priboju. Izvođač će biti konzorcijum “Energotehnika - Južna Bačka” iz Novog Sada, koji i izvodi radove na toplani. Ugovor je potpisao direktor JP “Toplana” Zoran Ratković, a sastanku je prisustvovao i zamenik predsednika opštine Priboj, Saša Vasilić.

Vrednost projekta na zameni svih podstanica u Priboju je 754.209 evra, a radovi će krenuti po završetku aktuelne grejne sezone.

Preostaje još da se ugovori rekonstrukcija toplovoda, kako bi uz novu toplanu i podstanice i tolovod bio u potpuno novom ruhu. Radovi na sve tri komponente treba da budu završene do 1.oktobra, kada toplana kreće u probni rad, a predaja pribojskom JP “Toplana” planirana je za 20.januar 2022.godine.

Podsetimo, nova gradska toplana na biomasu u Priboju, imaće kapacitet od 8 megavata, i dva rezervna kotla, kao energent koristiće drvnu sečku, obezbediće kvalitetno grejanje svih 24 sata, a korisnici će plaćati - onoliko koliko potroše.