slideshow04

Vesti

Radovi na školi u Bučju po planu

Nekadašnja zgrada osnovne škole u MZ Bučje, na oko 1000 metara nadmorske visine, ovog leta, pretvara se u svojevrsno dečje odmaralište i objekat za boravak u prirodi, za šta su Ministarstvo privrede i Opština Priboj, opredelili 45 miliona dinara.

Po tenderskoj proceduri, radovi su povereni prijepoljskoj firmi “Rovčanin inženjering”, a sa poslovima se krenulo ovog leta.

"Izvođač je uveden u posao 26.jula i za sada sve teče planiranom dinamikom. Do sada su završeni uglavnom grubi građevinski radovi, na čišćenju i pregrađivanju prostorija, betoniranju podova, rekonstrukciji krova, što bi uskoro trebalo da se završi. Dok traje lepo vreme, ubrzano će se raditi i na postavljanju stoalarije i izgradnji planiranih sportskih terena i igrališta, kao i parternom uređenju.", kaže Marko Janjušević, koordinator projekta.

Buduća "Škola u prirodi" u Bučju, raspolagaće sa 60 ležajeva, imaće kuhinju, restoran, teretanu i učionice za nastavu, a spoljno uređenje podrazumevaće dva terena za košarku, terene za odbojku i mali fudbal, rekreativne sprave za teretanu na otvorenom i igralište za decu. Predviđen je i parking prostor, kao i javna rasveta.

Pored organizovanja rekreativne nastave u prirodi, rekonstruisana škola u Bučju biće otvorena i za turiste i ljubitelje netaknute prirode, jer se u blizini nalaze i predeli izuzetnih odlika, kao što su jedinstveni kanjon Sućeske ili prelepa visoravan Krnjače, a jedna investicija, uvek inicira drugu.

"Opština je u saradnji sa Vladom Srbije u prioritet za narednu godinu stavila i rekonstrukciju puta Sastavci - Čemerno, a vode se i razgovori sa "Skijalištima Srbije" o postavljanju ski staze i žičara, što će omogućiti i razvoj zimskih sportova.", zaključuje Janjušević.

Nove investicije u Priboju i MZ Bučje iniciraće i dalji razvoj turizma i poljoprivrede ovog područja, jer novi sadržaji podrazumevaju i dodatnu potrošnju, pre svega zdrave odnosno domaće hrane, i to na kućnom pragu.