slideshow04

Vesti

Захвалница ГИЗ-а општини Прибој

Za uložene napore u borbi protiv virusa Kovid 19, kao i zalaganja na unapređenju sistema socijalne zaštite, opštini Priboj uručena je zahvalnica od strane nemačke vladine organizacije za međunarodnu saradnju - GIZ.

Ova organizacija već je godinama prisutna na području Srbije, gde realizuje konkretne projekte u 15 jedinica lokalne samouprave, među kojima je i opština Priboj. Određeni projekti već se privode kraju, i to na obostrano zadovoljstvo.

"Opština Priboj je po dosadašnjim aktvinostima prepoznata kao lokalna samouprava koja ima kapacitete i u koju i dalje vredi ulagati.", istakao je Aleksandar Prica, čija asocijacija “Duga” realizuje dva projekta GIZ-a.

"Samo u vreme pandemije korona virusa, GIZ je pribojske ustanove socijalne zaštite pomagao sa potrebnim zaštitnim materijalom, od maski i vizira, preko alkoholnih rastvora, do uređaja za merenje telesne temperature.", istakao je Vuk Luković, šef kabineta predsednika opštine Priboj i dodao da je konkretna pomoć stigla i pribojskim gerento domaćicama, u vidu električnih bicikala. Radujemo se nastavku ove saradnje, zaključio je Luković.

Novi programi GIZ-a već su u pripremi, pa se nastavak saradnje očekuje ponovo od 2022. godine.