slideshow04

Vesti

Tribina za mlade "Um na drum"

Kako povećati bezbednost svih učesnika u saobraćaju, pogotovo mladih, kako poštovati saobraćajna pravila i tako izbeći teške i najčešće trajne posledice - bila je tema tribine "Um na drum", u organizaciji Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj i Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije.

Kao uvod u ovu tribinu na školskom kompleksu u Novom Priboju, obavljena je i praktična prezentacija značaja korišćenja pojasa u automobilu, kroz simulaciju čeonog sudara, a mladi su na praktičan način mogli da dožive i osete značaj vezivanja zaštitnog pojasa i prilikom simuliranja prevrtanja automobila.

Potom su pribojski srednjoškolci, kao najrizičnija populacija učesnika u saobraćaju, u velikoj sali Doma kulture prisustvovali tribini podizanja nivoa saobraćajne kulture, pod nazivom "Um na drum", u kojoj su članovi Udruženja paraplegičara Srbije, na svojim primerima pokazali kakve trajne posledice može da izazove, mala nepažnja i nepoštovanje saobraćajnih propisa.

Zato, u kola bez alkohola, u automobil bez korišćenja psihoaktivnih suspstanci, koristite zaštitni pojas u vožnji i poštujte saobraćajne propise. Tako ćete sačuvati i sebe i druge i zato “Um na drum” - poruka je sa ove izuzetno posećene tribine.