slideshow04

Vesti

Izložba idejnih rešenja za gradski trg

U holu METŠ u Priboju, 22.novembra, otvorena je zanimljiva izložba, zaista retkih radova - nagrađenih radova na Konkursu za izradu urbanističko-arhitektonskog rešenja centra novog dela grada sa idejnim rešenjem gradskog trga.

Konkurs su tokom prethodnih meseci sproveli Opština Priboj i Inženjerska komora Srbije, a stručni žiri odabrao je najbolje radove, koji će biti osnova za buduće uređenje centra Novog Priboja.

"Novi gradski trg ali i uređeni centar novog dela grada, biće na neki način kruna naših aktivnosti, koje sprovodimo na uređenju i oživljavanju našeg grada.", rekao je Boris Mrdović, predsednik SO Priboj i dodao da će tako naš grad dobiti prelep trg, kojim pokazujemo, da sve ono što radimo, ima viziju sigurne budućnosti.

Na konkurs su pristigla 22 rada, a žiri je odbarao 6 radova, kojima su dodelili jedno prvo mesto, dva jednakovredna druga rada i tri jednakovredna otkupa.

"Svi radovi su jako dobro urađeni, a nagrađeni radovi su posebno prepoznali tematiku koju su trebali da obrade.", kaže dr Dragana Vasiljević Tomić, predsednica žirija i ističe, da je prvonagrađeni rad, uključio i ono što je nama bilo jako bitno, a to je da nedovršeni Dom kulture, dobije novo odelo i da prelepa reka Lim svim šetačima ostane izazov.

Rad kome je pripalo prvo mesto na konkursu je delo mladih i ambicioznih stručnjaka iz beogradskog projektnog biroa "Termoprojekt", kojima je ovo bio i prvi konkurs, a nagrada će biti samo motivacija za nove ideje i projekte.

"Svojim radom nastojali smo da rešimo situaciju sa parkiranjem, sa neorganizovanom pijacom, da izađemo na reku, a uz dominatni budući trg, izabrali smo i crkvu, kao dominirajuću tačku u ovom okruženju.", rekao je Miloš Purić iz pobedničkog tima projektnog biroa "Termoprojekt" iz Beograda.

Autorima nagrađenih radova u ime lokalne samouprave plakete je uručio predsednik SO Priboj, Boris Mrdović, dok su zahvalnice pripale članovima žirija i Inženjerskoj komori Srbije.

Izložba idejnih rešenja budućeg uređenja gradskog trga u Priboju, u holu METŠ, biće postavljena do 6. decembra.