slideshow04

Vesti

Ana Maria Horvat pobednica 49. Limskih večeri poezije

Ana Maria Horvat učenica kikindske gimnazije, pobednica je 49. Limskih večeri poezije, čije je finale održano u Priboju 22.do 24.decembra.

Ove godine, u grad poezije, na prestižnu jugoslovensku pesničku manifestaciju, Limske večeri poezije, koja traje nepunih pola veka, stiglo je 30 pesničkih ciklusa srednjoškolaca iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Mladoj pesnikinji, iz vojvođanske ravnice, ovo je pobednički prvenac, ali kao i mnogima pre nje, verovatno značajna odskočna daska, u daljem carstvu poezije.

Pobednici je pripala nagrada - štampanje zbirke poezije, koju obezbeđuje organizator, Dom kulture iz Priboja.

Sudeći po odzivu na konkurs i izboru stručnog žirija na završni deo manifestacije, devojke su ove godine izgleda bile maštovitije od svojih drugara, pa je tako drugo mesto pripalo Milici Borovčanin sa Sokoca, a treće Tatjani Marinković iz Kosjerića.

Pesnički festival na obalama Lima u Priboju dogodine obeležava izuzetan jubilej - 50 godina trajanja. Ali, sudeći po inspiraciji mladih pesnika i kulturnih entuzijasta, trajaće bar još najmanje toliko.

Tokom ovogodišnjih pesničkih druženja na obalama Lima, promovisana je knjiga "Atlas nevidljivog", prošlogodišnjeg pobednika LVP Jevrema Nedeljkovića, kao i knjiga "Drvo zavičaja", odnosno pribojski pensički krug, autora Mirka Ikonića.

49.LVP održane su pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Opštine Priboj.