slideshow04

Vesti

Savet za bezbednost saobraćaja: realizovane sve aktivnosti

Savet za bezbednost saobraćaja opštine Priboj realizovao je gotovo sve planirane aktivnosti u tekućoj godini, koje su imale edukativni karakter, na podizanju nivoa saobraćajne kulture ali i povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, pre svega dece.

Za 145 prvaka podeljena je brošura Pažljivkova pravila u saobraćaju, dok je 179 predškolaca dobilo Bojanke na istu temu, sve sa ciljem upoznavanja sa osnovnim pravilima u saobraćaju.

Savet je i ove godine dosta radio i na tzv. mapiranju kritičnih tačka po bezbednost svih učesnika u saobraćaju, gde se praktičnim delovanjem radilo na otklanjanju tih rizika.

U tom kontekstu u ovoj godini je nabavljeno 520 metara zaštitno odbojne metalne ograde, kao i 15 saobraćajnih ogledala.

Nakon izgrađenog pristupnog stepeništa za žitelje naselja Rabrenovac, ove godine postavaljena je i rasveta na državnom putu Priboj - Uvac, kako bi vozači lakše uočavali pešake tokom prelaska magistrale na obeleženom pešačkom prelazu.

Programom rada Savet je pomagao i tehničko opremanje saobraćajne policije, a o posledicama nepoštovanja saobraćajnih pravila i neželjenim posledica, pribojskim srednjoškolcima, na svom primeru kroz organizovane tribine, svedočili su akteri upravo takvih događaja.

Poseban akcenat u radu Saveta i ove godine posvećen je našim najmlađim sugrađanima, pa je do sada preko Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Priboj nabavljeno 520 autosedišta za decu, a samo u 2021. godini besplatno je podeljeno 100 sertifikovanih autosistema za naše najmlađe sugrađane.