slideshow04

Vesti

Filip Lučić prvak Srbije

Priboj ima još jedan sportski biser. Karatista Filip Lučić, postao je juniorski prvak Srbije u borbama do 61 kilograma.

Uspeh nije slučajan, već se radi o kontinuitetu. Filip je svojevremeno u pionirskoj konkurenciji bio treći na državnom prvenstvu, tada u katama, a dres reprezentacije Srbije obukao je sa 14 godina.

Ni ovaj uspeh našeg mladog sugrađanina nije ostao nezapažen, pa je Sportski savez Priboja, nastavio jednu lepu praksu, podrške i nagrađivanja, mladih a uspešnih sportista.

"Nagrada me je posebno obradovala, jer dolazi iz mog rodnog grada. A biće mi dodatni motiv, za dalje napredovanje.", kaže Filip Lučić, juniorski prvak Srbije.

Filip je sada srednjoškolac u Beogradu, pa je dres svog FAP-a zamenio dresom KK "Roda Čukarički".

"Klub u kome sam ponikao nemoguće je zaboraviti. Bilo je mnogo rada i odricanja, puno nastupa, ali i dosta nagrada, diploma, pehara. Nadam se da će ih biti još više.", obećava mladi Lučić.

Filip ima tek 17 godina i pred njim je sigurno blistava karijera. On sada nije samo ponos Priboja već i Srbije, i uprkos ne malim odricanjima,zbog škole, karate je ipak velika ljubav. Zato su i iskrene želje, državnog prvaka iz Priboja - novi sportski uspesi, dres seniorskog tima Srbije, nastupi na evropskim i svetskim nadmetanjima.